לוגו אתר - עו''ד יוליה שנקר
לוגו אתר - עו''ד יוליה שנקר

שבר בקרסול – פיצויים

Untitled-1
אישה עם שבר בקרסול יושבת על ספסל

אחת מהפציעות הנפוצות בתאונות עבודה ובתאונות דרכים היא שבר בקרסול, וכתוצאה מהפגיעה מסלול החיים עלול להיפגע משמעותית בעקבות סיבוכים כמו ירידה בטווח התנועה, בעיות ביציבות, איחוי עצמות ממושך, מגבלות בניידות ובתפקוד גם לאחר החלמת השבר או הניתוח. לכן, חשוב להתייעץ עם עורך דין נזקי גוף וביטוח לאומי כדי לפעול נכון ולממש אחוזי נכות ופיצוי כספי מרבי. 

האם מקבלים בעקבות שבר בקרסול פיצויים מביטוח לאומי או מחברת הביטוח? מה גובה הפיצוי על שבר בקרסול? כיצד ביטוח לאומי מתייחס לשבר בקרסול והאם ניתן לקבל אחוזי נכות ופיצויים? מה לעשות כדי לקבל פיצויים על שבר בקרסול? עו"ד יוליה שנקר הכנסה מדריך בנושא.

 

האם ניתן לקבל פיצוי כספי על שבר בקרסול?

אחת מהפציעות השכיחות בתאונות דרכים, ובעיקר בתאונות אופנוע ואופניים חשמליים, היא שבר בקרסול. אם הפגיעה נגרמה בתאונת דרכים יש לברר האם הנפגע היה בדרך לעבודה או מהעבודה חזרה לביתו, וניתן להגיש תביעה לביטוח לאומי ולתבוע גם את חברת הביטוח. אם עדיין לא עברתם ועדה רפואית לקביעת נכות ניתן להגיש תביעה לבית המשפט וזה ימנה רופא מומחה לצורך קביעת אחוזי הנכות עקב השבר בקרסול, על סמך תקנות הביטוח הלאומי.

חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975, קובע כי בעלי רכבים מחויבים לרכוש ביטוח חובה, והפוליסה מכסה תשלום פיצויים לכל אדם שנפגע בתאונת דרכים שבה הרכב המבוטח היה מעורב, כולל פיצויים להולכי רגל. חברת הביטוח אחראית על תשלום הפיצוי לנפגע או למשפחתו, ללא תלות בשאלה האם הנפגע נהג ברכב, ישב בו כנוסע או נפגע מהרכב כהולך רגל.

חשוב לזכור כי השבר בקרסול מחייב ברוב המקרים קיבוע בגבס, אך במקרים החמורים יותר יש לעבור ניתוח, ולעיתים מקבעים את העצם בעזרת ברגים ייעודיים. הפגיעה בקרסול עלולה לכלול נזק עצבי, מגבלות בניידות, כאבים חמורים, פגיעה תפקודית של הקרסול ועוד.

 

שבר בקרסול – ביטוח לאומי

במקרה של תאונת עבודה, השבר לרוב נגרם כתוצאה מנפילה או החלקה, ועל רקע של חבלה סיבובית, לדוגמה נפילה מסולם במהלך העבודה, היתקלות במכשול תוך כדי עבודה וכד'. יש להגיש תביעה בגין שבר בקרסול ביטוח לאומי וחשוב לקבל ליווי וייצוג משפטי על ידי עורך דין תאונות עבודה, מאחר שיש לאסוף מסמכים רפואיים ואישורים שונים, לעבור ועדה רפואית, ורק כך ניתן לקבל את מלוא הפיצויים שמגיעים לנפגע על פי חוק.

סעיף 48 לתקנות הביטוח הלאומי מתייחס לאחוזי הנכות הנקבעים בגין השבר בקרסול (פטישונים), וסעיף זה קובע 10% נכות אם קיימת הגבלה ניכרת בתנועות הקרסול. בתוך כך, סעיף 35(1)(ג) קובע 10% נכות אם השבר גורם לפגיעה קלה בכושר הפעולה, וסעיף 47 לתקנות קובע שניתן לקבל אחוזי נכות גם בגין אי התאחות של עצם השוקה או עצם הפיבולה.

 

גובה הפיצוי על שבר בקרסול

גובה הפיצוי על שבר בקרסול נקבע בהתאם לאחוזי הנכות ובהתאם לחומרת וסוג השבר. על פי תקנות המוסד לביטוח לאומי, בגין שבר בקרסול אחוזי נכות נקבעים לפי הקריטריונים הבאים:

  • 10% נכות רפואית – הגבלה ניכרת בתנועת הקרסול.
  • 20% נכות רפואית – שבר עם קישיון נח (תנועה מוגבלת במפרק).
  • 30% נכות רפואית – שבר עם קישיון לא נח (המפרק נמצא בזווית המקשה על התפקוד בצורה משמעותית).

ראוי לציין כי ניתן לקבל אחוזי נכות גבוהים יותר כאשר אובחן שבר עם חיבור לקוי בעצם הטיביה או כאשר קיימת סטייה של העצם ממיקומה הטבעי והתקין או בגלל איחוי לקוי של עצם הטיביה (עצם השוקה) או הפיבולה. אם הנפגע עבר ניתוח בקרסול ניתן לקבל אחוזי נכות נוספים בגלל הצלקת, מעבר לנכות התפקודית.

 

האם סוג השבר משפיע על גודל הפיצוי?

יש 4 סוגים של שבר באזור הקרסול, וסוג השבר משפיע על הפיצוי שניתן לקבל:

  • שבר במלאולוס (פטישון) פנימי – השבר החמור ביותר בגלל הפגיעה בעצם הפיבולה, הפגיעה נפוצה יותר בקרב ילדים ונשים, ובדרך כלל מקבלים אחוזי נכות גבוהים יותר.
  • שבר במלאולוס חיצוני – שבר שכיח יחסית, אך פחות חמור.
  • שבר בימלאולרי – השבר נגרם במלאולוס הפנימי והחיצוני, אך הפגיעה אינה חייבת להיות חמורה יותר משברים אחרים בקרסול.
  • שבר טרימלאולרי – השבר מופיע במלאולוס הפנימי והחיצוני וגם בעצם השוק, זהו השבר החמור ביותר שמחייב ניתוח, החלמה ממושכת וחזרה ארוכה עד לתפקוד סדיר, לכן ניתן לקבל אחוזי נכות גבוהים יותר ולתקופה ארוכה יותר.

 

אילו צעדים נדרשים לקבלת פיצוי בגין השבר בקרסול?

בעקבות השבר בקרסול וכדי לקבל פיצוי כספי יש לבצע את הצעדים הבאים:

  • לדווח למעסיק על תאונת העבודה שגרמה לשבר.
  • לפנות לטיפול רפואי בהקדם האפשרי, חשוב לציין מה גרם לפגיעה והאם זו תאונת עבודה.
  • לשמור פרטים של עדים ולאסוף עדויות לתאונה ולחבלה שקרתה.
  • לקבל טיפול רפואי המותאם לתוצאות הפגיעה של השבר בקרסול ולמגבלות בעקבות הפגיעה.
  • לפנות לעורך דין נזיקין לצורך ייעוץ ובחירת הדרך הנכונה להשגת פיצויים על שבר ברגל, אובדן שכר ופיצויים נוספים, ככל שקיימים, כולל הגשת תביעת תאונת עבודה בהתאם למקרה.

משרד עו"ד יוליה שנקר ישיג עבורכם את התוצאה הטובה והמדויקת ביותר עבורכם, בכל מקרה של הגשת תביעה לקבלת פיצויים על שבר ברגל. צרו קשר עוד היום באמצעות הטלפון או השאירו פרטים ליצירת קשר כאן באתר!

* האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי, ואין להסתמך עליו. מומלץ לפנות לעורך דין לצורך ייעוץ מקצועי, ייצוג וליווי משפטי.

תמונה של עו''ד יוליה שנקר
עו''ד יוליה שנקר

בשנת 2003 סיימתי את לימודי המשפטים וקיבלתי תואר LL.B במשפטים. את ההתמחות שלי עשיתי בפרקליטות אזרחית של מחוז תל-אביב ועמדתי בהצלחה רבה במבחני הלשכה. החל משנת 2004 אני חברה בלשכת עורכי הדין. עד שנת 2013 עבדתי במשרד עו"ד מוביל בתחום הנזיקין והביטוח וייצגתי לקוחות פרטיים, חברות ביטוח, עירייה גדולה, חברות שונות. בשנת 2014 קיבלתי רישיון לשמש כנוטריון. מזה כ-4 וחצי שנים אני משמשת כדירקטורית בחברת עוצ"מ (חברה לניהול קופות גמל וקרנות השתלמות).
מזה למעלה מעשור אני פעילה מאוד בלשכת עורכי הדין. בשנת 2019 נבחרתי לשמש כחברת ועד מחוז מרכז בלשכת עורכי הדין ובבחירות שהתקיימו בשנת 2023 נבחרתי לשמש בתפקיד זה לקדנציה נוספת. כיום אני משמשת בנוסף כיו"ר ועדת נזיקין של מחוז מרכז ובעברי שימשתי כיו"ר ועדת פלת"ד ויו"ר ועדת קליטת עליה של מחוז ת"א וסגנית יו"ר ועדת נוטריונים של מחוז מרכז. במסגרת תפקידי בלשכת עורכי הדין אני מרכזת השתלמויות מקצועיות, ערבי וימי עיון, כנסים מקצועיים ומרצה בפני עורכי דין וארגוני עובדים שונים. משרדי מונה מספר עורכי דין ומספק שירותים משפטיים רבים בעיקר בתחום הנזיקין והביטוח.

עו"ד יוליה שנקר בפייסבוק | עו"ד יוליה שנקר באינסטגרם | מייל אישי: yulia@shenkarlaw.com

- שתפו דף זה
לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו!
או השאירו פרטים
מאמרים נוספים
אישה עם שבר בקרסול יושבת על ספסל
שבר בקרסול – פיצויים

אחת מהפציעות הנפוצות בתאונות עבודה ובתאונות דרכים היא שבר בקרסול, וכתוצאה מהפגיעה מסלול החיים עלול להיפגע משמעותית בעקבות סיבוכים כמו ירידה בטווח התנועה, בעיות ביציבות,

קראו עוד
אדם הסובל ממיקרוטראומה
מיקרוטראומה

מהי מיקרוטראומה? כיצד נגרם נזק מצטבר לעובד במהלך עבודתו? מהי הלכת הפגיעה בעבודה מסוג מיקרוטראומה? האם ניתן לתבוע את ביטוח לאומי ולקבל פיצוי כספי? מדוע

קראו עוד
עקבו אחרי