לוגו אתר - עו''ד יוליה שנקר
לוגו אתר - עו''ד יוליה שנקר

תביעת מעסיק

Untitled-1

אנחנו שומעים לא מעט על מקרים בהם עובד שעבד בעבודה בגובה, נפל מגובה רב, נפצע ולעיתים אפילו מת. כשאדם עובר תאונה במהלך שעות העבודה, ויש קשר בין העבודה לבין התאונה – לעתים קיימת עילת תביעה של העובד כנגד המעסיק כדי לקבל פיצויים שמגיעים לו. במאמר הבא נלמד מהן תאונות עבודה, מהי תביעת מעסיק ואיזו תביעה צריך להגיש מול הביטוח הלאומי.

מהן תאונות עבודה ומה האחריות של המעסיק

לפי סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) התשנ"ה – 1995, תאונת עבודה היא תאונה שקרתה תוך כדי ובעקבות עבודתו של הנפגע. על מנת שניתן יהיה להגיד את התאונה כתאונת עבודה, צריך לעמוד בשני קריטריונים:

  1. התאונה התרחשה במהלך שעות עבודתו של העובד המבוטח.
  2. יש קשר בין העבודה לבין הפגיעה.

כלומר, לפי החוק, כל עובד אמור להיות מבוטח על ידי המוסד לביטוח לאומי בפני פגיעות גוף שארעו בזמן עבודתו או בשל עבודתו. לכן, גם אם תאונת העבודה קרתה כשהעובד היה בדרכו אל העבודה או בדרך חזרה ממנה, זו נחשבת תאונה עבודה והוא יכול לפנות לעורך דין תאונות עבודה, כדי להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי. עורך הדין המומחה בתחום ילווה אותו בתהליך תביעה במוסד לביטוח לאומי  בענף נפגעי עבודה. לעתים, בנוסף לתביעה שמוגשת למוסד לביטוח לאומי ניתן לתבוע את המעסיק וזאת בגין התרשלות.

אילו סוגי תאונות עבודה קיימות

תאונות עבודה קורות כל הזמן, בלי שאנחנו אפילו שומעים עליהן. חשוב להכיר אילו תאונות עבודה קיימות כדי לדעת שאם גם אתם חלק מהסטטיסטיקה, יש לכם מה לעשות בנידון ואל מי לפנות במקרה שאתם זקוקים לעורך דין תאונות עבודה.

להלן המקרים הנפוצים שנחשבים לתאונות עבודה בהן ניתן להגיש תביעה במוסד לביטוח לאומי וגם לעתים כנגד מעסיק או צד שלישי כמו למשל עירייה:

  • עבודה עם חומרים מסוכנים שגרמו למחלות קשות
  • תאונה שקרתה בדרך של העובד אל העבודה או בחזרה הביתה
  • נפילה מגובה באתר בנייה
  • נפילה על משטח רטוב שקיים בשטח העבודה
  • נזקי שמיעה שנגרמו במקום עבודה שחשוף לרעש
  • עבודה עם מכשור מסוכן כמו מכונת בשר או מסור חשמלי שגרמו לפגיעות בגוף
  • תאונה שנגרמת בשל הרמת משא כבד בעבודה
  • תאונה שנגרמת בשל אי שמירה של חוקי בטיחות בעבודה על ידי המעסיק
  • ועוד 

מקרה בוחן – תאונות עבודה תביעת מעסיק

בשנת 2016, עובד בניה ושיפוצים הגיש תביעת מעסיק כנגד מעסיקו לאחר שהוא נפל מגובה של 3 מטרים, ממרפסת של קומה שנייה בבניין שבו הוא ביצע עבודת הרחבה של דלת. העובד השתמש במכשיר שנקרא "קונגו", והמכשיר קפץ והפיל את העובד הישר מהמרפסת אל הקרקע. 

בית משפט השלום בחיפה קיבל את תביעת הפיצויים לאחר שרופא אורתופד קבע שלעובד נגרמה נכות בשיעור של 19%. זאת ועוד, נוירולוג מומחה קבע שהעובד נמצא בעל נכות נוירולוגית של 10% לאחר שקיבל חבלת ראש רצינית עם שברים בגולגולת ובעצמות הפנים.

העובד שיצר קשר עם עורך דין תאונות עבודה לצורך תביעת מעסיק, תבע את המעסיק בטענה שמעסיק לא הדריך כראוי את העובד טרם ביצוע העבודה, ושהוא לא סיפק לו אמצעי עבודה מתאימים לעבודה בגובה. לכן, לאחר בחינת כל הראיות, השופטת קבעה שהמעסיק הפר חובות שמעגונות בחוק שנועדו להגן על העובד והוא לא השתמש באמצעים מספקים כדי למנוע את נפילתו, וכך זכה העובד בפיצוי כספי די גדול. 

לכן, בכל מקרה שבו עברתם תאונת עבודה מכל סוג שהיא, ואתם חושבים שמגיע לכם פיצוי – תפנו לעורך דין תאונות עבודה, כדי שילווה אתכם לאורך כל התהילך ויתן לכם את כל הייעוץ המתאים לגבי אופן הפעולה במקרה שיש צורך בתביעת מעסיק.

תביעת מעסיק בתאונת עבודה

כאשר ברצונכם להגיש תביעת מעסיק בתאונת עבודה, עליכם לפנות לעורך דין מומחה כדי שיעזור לכם לתבוע את חברת הביטוח שהייתה אחראית לבטח את המעסיק בפוליסת ביטוח חבות מעבידים שאמורה להיות לכל עובד בפני פגיעות במהלך העבודה. 

לאחר שאתם חווים תאונת עבודה, הדבר האחרון שאתם רוצים להתעסק בו זה בירוקרטיה ומלחמות, בטח כשעליכם להוכיח שאכן הייתה רשלנות מצד המעסיק, שגרמה לתאונה, או שהמעסיק לא נקט במספיק אמצעים כדי למנוע את התאונה. אי לכך, כשיש תביעת מעסיק תאונת עבודה, גם חשוב להתחיל לפעול בסמוך למועד התאונה, וגם חשוב להיעזר בעורך דין מומחה כדי שיעזור לכם לקבל את מה שמגיע לכם.

תביעה נגד המוסד לביטוח לאומי

כאשר יש צורך בתביעת מעסיק לצורך הכרה בתאונת העבודה ככזו שאכן פגעה בעובד ועליו לקבל פיצויים – תחילה יש להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי.  את התביעה צריך להגיש תוך 12 חודשים מהתאריך בו קרתה תאונת העבודה, כי אחרת העובד עלול להפסיד חלק מהפיצויים שאולי מגיעים לו ולפגוע או לשלול חלק מזכויותיו. 

תחילה, המוסד לביטוח לאומי משלמים לעובד דמי פגיעה עבור 90 ימים בהם הוא נעדר מהעבודה. לאחר מכן, העובד ביחד עם עורך דין תאונות עבודה, יגישו תביעה שקובעת את דרגת הנכות של הנפגע. את חומרת הפגיעה תקבע ועדה רפואית, וגובה הפיצוי יקבע בהתאם לגובה הנכות שנקבע.

לסיכום – בחירת עורך דין מומחה

בחירת בעורך דין במקרים של תביעת מעסיק, היא בחירה חשובה, כי אתם רוצים שכמה שיותר מהר תוכלו לקבל את מה שמגיע לכם מהפגיעה שקיבלתם בתאונת העבודה. לכן, כשאתם בוחרים במשרד עו"ד של יוליה שנקר, אתם יכולים להיות רגועים ולדעת שהמשרד יעשה כל שביכולתו כדי שאתם תקבלו בדיוק את מה שמגיע לכם, תוך כדי ליווי מקצועי ברמה הגבוהה ביותר. המשרד מתמחה בתחום הנזיקין של תאונות עבודה, ובייצוג בפני המוסד לביטוח לאומי שעלול להיות מוסד מתיש מאוד.

עו''ד יוליה שנקר
עו''ד יוליה שנקר

בשנת 2003 סיימתי את לימודי המשפטים וקיבלתי תואר LL.B במשפטים. את ההתמחות שלי עשיתי בפרקליטות אזרחית של מחוז תל-אביב ועמדתי בהצלחה רבה במבחני הלשכה. החל משנת 2004 אני חברה בלשכת עורכי הדין. עד שנת 2013 עבדתי במשרד עו"ד מוביל בתחום הנזיקין והביטוח וייצגתי חברות ביטוח, עירייה גדולה, חברות שונות ולקוחות פרטיים. בשנת 2014 קיבלתי רישיון לשמש כנוטריון. מזה כ-4 שנים אני משמשת כדירקטורית בחברת עוצ"מ (חברה לניול קופות גמל וקרנות השתלמות בע"מ). מזה 3 שנים חברת ועד מחוז מרכז למעלה מ- 6 שנים יו"ר (משותפת) של וועדת נזיקין במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין.
מ"מ וועדת נוטריונים של מחוז מרכז וסגנית הפורום הארצי של דיני נזיקין. כיום אני בעלת משרד עו״ד ונוטריון יוליה שנקר. משרדי מונה מספר עורכי דין ומספק שירותים משפטיים רבים בעיקר בתחום הנזיקין והביטוח.

- שתפו דף זה
חייג ואשיג עבורך את כל מה שמגיע לך!
או השאירו פרטים
תחומי עיסוק