לוגו אתר - עו''ד יוליה שנקר
לוגו אתר - עו''ד יוליה שנקר

טופס בל 250

Untitled-1

מהו טופס בל 250 ולמי הוא מיועד? איך למלא נכון טופס בקשה למתן טיפול רפואי לשכיר שנפגע בעבודה? מי צריך למלא את הטופס? מה החשיבות של הטופס כאשר מגישים תביעה לביטוח לאומי לצורך הכרה בתאונת עבודה? ובכן, הטופס מיועד למתן טיפול רפואי ראשוני לכל עובד שכיר שנפגע במהלך תאונת עבודה, והאחריות למלאו מוטלת על המעסיק או אדם הממונה על ידו.

מהו טופס בל 250?

עובד שכיר שנפגע בתאונת עבודה זכאי לקבל טיפול רפואי בעקבות הפגיעה. על מנת לקבל טיפול רפואי ראשוני העובד שנפגע בתאונת העבודה נדרש לפנות למחלקת תאונות עבודה בקופת החולים אליה הוא משתייך ומבוטח על ידה. העובד השכיר יופנה לקבלת הטיפול הרפואי הראשוני באמצעות מילוי טופס בל 250, כלומר מילוי טופס בקשה למתן טיפול רפואי, והמעסיק ימלא את הטופס או שהוא ימנה אדם מטעמו למלא את הטופס. עובד עצמאי שנפגע בתאונת עבודה צריך למלא טופס בל 283.

לאחר הגשת הטופס המקוון הרופא בקופת חולים יעניק לעובד הנפגע תעודה רפואית ראשונית לנפגע בעבודה, והשירות לעובד יינתן על ידי קופת חולים או על ידי נותני שירות מטעם הקופה. העובד הנפגע זכאי לקבל עזרה ראשונה, לרבות אשפוז ראשוני בבית חולים, והעזרה הראשונה תינתן לרוב על ידי קופת החולים המבטחת, מגן דוד אדום, מרפאה לרפואה דחופה או בית חולים. בנוסף, מילוי הטופס מבטיח כיסוי של הוצאות הפינוי וההעברה באמצעות אמבולנס ביום הפגיעה, והעלות תושת על קופת החולים.

באילו מקרים יש למלא טופס זה?

עובדים שכירים מבוטחים בביטוח נפגעי עבודה לכן הם זכאים במקרה של תאונת עבודה לקבל טיפול רפואי ראשוני ללא עלות בעקבות הפגיעה שנגרמה להם. הזכאות הינה רק לטיפולים הנדרשים לנפגע בתאונת עבודה אשר הוכרו על ידי המוסד לביטוח לאומי כטיפולים הנובעים מהפגיעה בעבודה. אם העובד אינו מסוגל לעבוד בעקבות הפגיעה באפשרותו להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי על מנת לקבל דמי פגיעה.

יש למלא טופס בל 250 כדי לקבל טיפול רפואי ראשוני, ומילוי הטופס מאפשר לעובד השכיר לקבל החזרים על התשלומים שהוא שילם עבור הטיפול שניתן לו בקופת חולים או בבית חולים, לרבות החזר עבור פינוי באמבולנס. 

ראוי לציין כי המעסיק או אדם הממונה מטעמו נדרש למלא טופס בקשה למתן טיפול רפואי ולדווח באמצעותו על תאונות עבודה למוסד לביטוח לאומי. לאחר מילוי הטופס העובד יכול לקבל טיפול רפואי ראשוני  ומילוי נכון ומדויק של המסמך עשוי להכריע בתביעה עתידית של העובד השכיר לצורך הכרה בו כנפגע בתאונת עבודה על ידי המוסד לביטוח לאומי, כמו גם סיכוייו לזכות בתביעת נזיקין שהוא מגיש בגין התאונה בעבודה.

איך ממלאים אותו נכון?

חשוב לדעת כי המעסיק נדרש למלא טופס בל 250 ועליו לחתום על הטופס, אחרת אין למסמך תוקף מחייב. החתימה של המעסיק על הטופס מהווה הכרה שלו בקיומה של תאונת העבודה שבה העובד נפגע, אך אין הדבר מחייב את המוסד לביטוח לאומי להכיר בתביעה ולהכיר בפגיעה כתאונת עבודה.

יש למלא בדייקנות את כל הפרטים הדרושים בטופס הייעודי, וחשוב למלא נכון את תעודת הזהות ופרטי העובד, מספר התיק של המעסיק, תאריך ושעת התאונה, שם קופת החולים ועוד. מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין תאונות עבודה כדי למלא נכון ובדייקנות את הפרטים הדרושים בטופס.

הטופס כולל ארבעה חלקים – פרטי המעסיק, פרטי התובע (העובד שנפגע בתאונה), פרטי התאונה, הצהרת מעסיק הכוללת חתימה שלו. יש לדייק בפרטי התאונה, ולעיתים המעסיק מציג תמונה שונה, לכן העובד חייב לבדוק מה המעסיק שלו רשם ואם הוא לא מסכים לתיאור המעסיק עליו לנסח תיאור מדויק יותר ולגבות זאת מבחינה עובדתית ומשפטית.

אם המעסיק מסרב למלא ולחתום על הטופס העובד רשאי להגיש את הטופס בעצמו, ועליו לציין כי המעסיק אינו מוכן לחתום על הטופס. בהתאם לצורך יש לקבל ייעוץ על ידי עורך דין תאונות עבודה. 

באילו מקרים אין צורך במילוי טופס בל 250?

לא תמיד חייבים למלא ולהגיש את הטופס על מנת לקבל טיפול רפואי ראשוני. במקרים של מחלות מקצוע, תאונות עבודה שקרו לפני הרבה שנים, אירועי מיקרוטראומה ועוד, אין חובה למלא ולהגיש את הטופס הייעודי. 

בנוסף, אם העובד חייב טיפול רפואי דחוף אין צורך להתעכב עם מתן הטיפול וניתן לפנות את הנפגע לחדר מיון או למרפאה קרובה. לאחר הטיפול הראשוני יוחלט על המשך הטיפול הרפואי וניתן לקבל החזרים בגין הוצאות הטיפול שניתן לנפגע. אם מחליטים לקבל טיפול רפואי פרטי אין צורך למלא את הטופס מאחר והטיפול הפרטי לא מוכר ברוב המקרים בביטוח הלאומי.

האם כל נפגע עבודה יוכל למלא את הטופס?

יודגש כי זכות המעסיק לסרב למלא ולהגיש את הטופס לביטוח לאומי, לכן העובד רשאי למלא את הטופס בעצמו, עדיף בעזרת עורך דין מנוסה. מילוי הטופס מאפשר לנפגע לקבל טיפול רפואי בעקבות התאונה בעבודה, אך גם לאחר קבלת תעודה רפואית ראשונה לנפגע עבודה מהרופא המטפל, אין הדבר מעיד כי בביטוח לאומי יכירו באירוע כתאונת עבודה ובזכאות לקבל דמי פגיעה.

זקוקים לייעוץ משפטי בנושא תאונות עבודה והגשת תביעה לקבלת טיפול רפואי לעובד הנפגע? חשוב להיעזר בעורך דין מיומן המתמחה בתביעות נזקי גוף ובדיני ביטוח לאומי כדי למלא טופס בל 250 ולאפשר לעובד הנפגע לקבל טיפול רפואי על חשבון המוסד לביטוח לאומי. משרד עורכת דין יוליה שנקר ישיג עבורכם את התוצאה המשפטית הטובה והמדויקת ביותר עבורכם. צרו קשר עוד היום באמצעות הטלפון או השאירו פרטים ליצירת קשר כאן באתר!

טופס בל 250 להורדה (טופס תאונת עבודה של ביטוח לאומי).

האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי, ואין להסתמך עליו. מומלץ לפנות לעורך דין לצורך ייעוץ מקצועי, ייצוג וליווי משפטי.

עו''ד יוליה שנקר
עו''ד יוליה שנקר

בשנת 2003 סיימתי את לימודי המשפטים וקיבלתי תואר LL.B במשפטים. את ההתמחות שלי עשיתי בפרקליטות אזרחית של מחוז תל-אביב ועמדתי בהצלחה רבה במבחני הלשכה. החל משנת 2004 אני חברה בלשכת עורכי הדין. עד שנת 2013 עבדתי במשרד עו"ד מוביל בתחום הנזיקין והביטוח וייצגתי חברות ביטוח, עירייה גדולה, חברות שונות ולקוחות פרטיים. בשנת 2014 קיבלתי רישיון לשמש כנוטריון. מזה כ-4 שנים אני משמשת כדירקטורית בחברת עוצ"מ (חברה לניול קופות גמל וקרנות השתלמות בע"מ). מזה 3 שנים חברת ועד מחוז מרכז למעלה מ- 6 שנים יו"ר (משותפת) של וועדת נזיקין במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין.
מ"מ וועדת נוטריונים של מחוז מרכז וסגנית הפורום הארצי של דיני נזיקין. כיום אני בעלת משרד עו״ד ונוטריון יוליה שנקר. משרדי מונה מספר עורכי דין ומספק שירותים משפטיים רבים בעיקר בתחום הנזיקין והביטוח.

- שתפו דף זה
חייג ואשיג עבורך את כל מה שמגיע לך!
או השאירו פרטים
תחומי עיסוק