לוגו אתר - עו''ד יוליה שנקר
לוגו אתר - עו''ד יוליה שנקר

אגרת בית משפט – נזקי גוף

Untitled-1

אגרת בית משפט – נזקי גוף מהי? כאשר מגישים תביעה לבית משפט, לא משנה באיזו תביעה מדובר יש לשלם אגרה לבית המשפט. גובה האגרה משתנה בין תביעה לתביעה. כאשר מדובר בתביעה בגין נזקי גוף, גובה האגרה קבוע מראש בהתאם לחוק בתי המשפט (אגרות) ובהתאם לבית המשפט אליו מוגשת התביעה בגין נזקי גוף (שלום/מחוזי).

מהי אגרת בית משפט?

אגרת בית משפט, היא אגרה שחובת התשלום שלה חלה על מגיש התביעה. כל מי שמגיש תביעה לבית המשפט מחויב לשלם למדינה אגרת בית משפט עם הגשת התביעה. אגרת בית משפט נועדה לקדם אינטרסים מערכתיים שבהם בעלי הדין משתתפים באופן חלקי במימון ההליך המשפטי.

גובהה של אגרת בית משפט משתנה בהתאם לסוג התביעה. כאשר מדובר בתביעות קטנות לדוגמא (תביעות שלא יעלו על 33,800 שקלים נכון לשנה זו), גובה האגרה יהיה 1% מסכום התביעה, ולא פחות מ-50 שקלים.

מה אגרת בית משפט על תביעה בגין נזקי גוף?

כאשר מדובר בתביעה בגין נזקי גוף, אגרת בית המשפט קבועה מראש בהתאם לבית המשפט אליו הוגשה. כלומר, במידה והתביעה הוגשה בבית משפט השלום, גובה האגרה יהיה 6,261 שקלים. אילו התביעה הוגשה בבית המשפט המחוזי, גובה האגרה יהיה 39,132 שקלים, ללא קשר לגובה התביעה. כמו כן, בשונה מאגרות בית משפט אחרות, אגרת בית משפט בעקבות תביעה בגין נזקי גוף, משולמת לאחר סוף המשפט ולא עם הגשת התביעה.

עם הגשת התביעה משלם מגיש התביעה סכום אחיד קבוע בחוק (נכון לשנת 2021 סכום של 710 בבית משפט השלום וסכום של 1,208 ₪ בבית משפט מחוזי) בסוף ההליך, כאשר התובע זוכה בתביעתו חברת הביטוח מחזירה לתובע את האגרה הראשונה אשר שילם ומשלימה את יתרת האגרה על פי החוק.

פטיש בית משפט

מהי תביעה בגין נזקי גוף?

תביעה בגין נזקי גוף שייכת לכל תביעה הקשורה לנזקים הנגרמו לתובע בגופו או בנפשו כתוצאה מפגיעה, מוות או מחלה. כלומר, כאשר מתרחשת פגיעה גופנית או נפשית בעקבות תאונה, רשלנות כלשהי, מחלה, חבלה ועוד, בדרך כלל הנפגע יהיה זכאי לפיצוי כספי בגין הנזקים.

קחו בחשבון שניתן לתבוע פיצויים כספיים כמעט על כל נזק גופני. גם אם מדובר בנזק קל, בדרך כלל הנזק יזכה את הנפגע בפיצויים כספיים.

כאשר מדובר בנזקים חמורים, הפיצויים הכספיים יכולים לסייע במתן שירותים רפואיים או סיוע רפואי שבני המשפחה זקוקים לו. לכן, אין לזלזל בערך הפיצוי הכספי. לעתים, בעיקר כאשר מדובר בתאונות קשות, גם קרובי משפחה שסועדים פצועים קשה זכאים לפיצוי ויכולים לתבוע הטבת נזק מחברת הביטוח.

מה יש לעשות כאשר נגרמים נזקים לגופנו?

כאשר נגרמים נזקים לגופנו, מכל סיבה, יש כמה דברים שעלינו לעשות.

תיעוד

הדבר הראשון שיש לעשות במקרה של נזקי גוף הוא לתעד את הנזקים ואת הגורמים להם. במקרה שהנזקים נגרמו כתוצאה מתאונה, צלמו את מקום התאונה, את הגורם הפוגע, בדקו אם יש עדים וכל דבר אחר שיכול לעזור לכם להוכיח את התאונה.

טיפול רפואי

כמובן שחשוב מאוד לפנות לקבלת טיפול רפואי, כמה שיותר מהר. כאשר אתם מקבלים טיפול רפואי, וודאו כי אתם מספרים לרופא את כלל הפרטים ומציינים את הגורם לנזקים.

חשוב מאוד כי כל הפרטים יופיעו בסיכום הרפואי. אם נפגעתם בגב והדבר לא מופיע בסיכום הרפואי, יהיה לכם קשה מאוד להוכיח את הפגיעה בגב.

אישור משטרתי

כאשר נזקי הגוף מתבצעים בעקבות תאונה, חשוב לקבל אישור משטרתי על המעורבות בתאונה.

פניה לעורך דין

לאחר שיש לנו תיעוד של הפרטים השונים, יש לפנות לעורך דין ולהתחיל בהליך תביעה בגין נזקי גוף לקבלת פיצויים כספיים.

כיצד בוחרים עורך דין לתביעה בגין נזקי גוף?

כאשר רוצים להגיש תביעה בגין נזקי גוף, מומלץ לא לעבור את ההליך באופן עצמאי ולעבור אותו עם עורך דין על מנת להגדיל את גובה הפיצויים הכספיים. חשוב לבחור בעורך דין שמתמחה בדיני נזיקין.

על עורך הדין ללמוד את המקרה לפרטיו ולהבין את מי יש לתבוע, לתכנן אסטרטגיה מתאימה ולהגיש תביעות בגין נזקי גוף נגד כלל הגורמים הרלוונטיים.

לדוגמא

כאשר אדם נפצע כתוצאה מנפילה ברחוב או במדרכה לא מסודרת בגלל בליטה במרצפות, בור או מפגע אחר, אפשר להגיש תביעה נגד כלל הגורמים האחראים על סלילת המדרכה, בין אם מדובר בעירייה, ברשות המקומית ועוד. 

עו''ד יוליה שנקר
עו''ד יוליה שנקר

בשנת 2003 סיימתי את לימודי המשפטים וקיבלתי תואר LL.B במשפטים. את ההתמחות שלי עשיתי בפרקליטות אזרחית של מחוז תל-אביב ועמדתי בהצלחה רבה במבחני הלשכה. החל משנת 2004 אני חברה בלשכת עורכי הדין. עד שנת 2013 עבדתי במשרד עו"ד מוביל בתחום הנזיקין והביטוח וייצגתי חברות ביטוח, עירייה גדולה, חברות שונות ולקוחות פרטיים. בשנת 2014 קיבלתי רישיון לשמש כנוטריון. מזה כ-4 שנים אני משמשת כדירקטורית בחברת עוצ"מ (חברה לניול קופות גמל וקרנות השתלמות בע"מ). מזה 3 שנים חברת ועד מחוז מרכז למעלה מ- 6 שנים יו"ר (משותפת) של וועדת נזיקין במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין.
מ"מ וועדת נוטריונים של מחוז מרכז וסגנית הפורום הארצי של דיני נזיקין. כיום אני בעלת משרד עו״ד ונוטריון יוליה שנקר. משרדי מונה מספר עורכי דין ומספק שירותים משפטיים רבים בעיקר בתחום הנזיקין והביטוח.

- שתפו דף זה
חייג ואשיג עבורך את כל מה שמגיע לך!
או השאירו פרטים
תחומי עיסוק